Monday, October 15, 2018

Noblesse BA


Noblesse BA (Õllevõlur, Eesti) pdl 0,33 l. alc 11,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Imperial Stout" ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "11 aastat pruulimiskogemust kohustas meid looma oma BA seeria NOBLESSE OBLIGE. Seeria esimene ja limiteeritud partii sai nimeks NOBLESSE BA. Ta on 10,8 % alc. Bourbon/Scotch wiskey vaadis 7 kuud laagerdunud Rus. Imp Stout Strong Maria. Kirsid shokolaadis, tammine wisky on esmamaitses. Edasi peate ise uurima..."

Väike lihtne pudel, sildimust-kuldne-valge kujundus jätab vanakoolilikult soliidse mulje. Sõrmepaksune tumekreemikas vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - vähese punase helgiga sügavmust.

Aroom on pime nagu sügisöö, magus-vürtsikas nagu jõuluootus ja täidlane kui koduvillane kampsun.

Esmamekk ... hmmm ... polegi nii raske, pigem mahlaselt mõrkjas-hapukas. Keskmaitses toob keha juurde, lisab tummist kreegimahla ja röstist tammekest. Talveööd panevad vere soontes aeglasemalt voolama ning unistused seda vilkamalt lippama. 

Lõppmaitse segab kokku palinka, musta rummi, kõrvetatud suhkru, veidi tubakat ja vastu hommikut sosistatud magus-armsad sõnad. Liiga kergelt pakutud ploome ... ptüi ... lubadusi ei maksa aga kahe suupoolega süüa. Purju teeb muidu. Järelmekk miksib kõrbenud piparkoogid mõrušokolaadi ja ploomimarmelaadiga. Ja raputab kõrbenud piparkoogipuru ja kõrvetavaid pilke pealeselle.

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja sametise paletiga, mõrkjas-hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsikas-mõrkja-hapuka buketiga ÜBERtaseme rüübe! Kurjamoodi lihtsalt joodav, mõrkjasse poolde veidi kaldu, ehk veidi tasakaalutu, kuid siiski väga maitsetihe talveõhtute pikemaksvenitaja.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment