Tuesday, October 9, 2018

Vidrik


Vidrik (Hopster, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Saison", hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Vidrik on lõbus ja üleannetu kaaslaene. Maitselt pehme, kreemjas ja värskendav. Kergelt joodav, samas maitserikas. Õlle mahedat puuviljasust tasakaalustab mõnus hapukus ja Amarillo humalate mõrkjus. Suurepärane kaaslane sõpradega nautimiseks ning rikkalike kalaroogade ja kergemate linnuliharoogade kõrval"

Väike lihtne pude, sildil on tedretäpik. Pöidlapaksune valge vahukiht on mõõduka püsivusega. Õlle värvus - kirkalt tumedapoolne kuldne. Aroom on leebelt magusakas-mõrkjas, puuviljane ... ja õõõõrna seebise alatooniga, kuid see on Amarillole veidi omane.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-vürtsikas. Keskmaitses tulevad rohkem esile magusapoolsemad puuviljased toonid, ehki ka siin jääb mõrkjas pool domineerima, meenutades ... hmmm ... ehk punaste viinamarjade kesti? Lõppmaitses jõuab kohale stiilile omane hapuka-vürtsikas kergus ja mahlasus. Järelmekk on kuivapoolne ja karge, väga värskendav ja veidi keele taganurki parkiv.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõrkjas-vürtsikas-magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-mõrkja buketiga VÄGA hea taseme rüübe. Saisoni humaldamine tekitab vanas Gambrinuses alati veidi imestust, eriti kui selleks on kasutatud mõnda spetsiifilisemat sorti. Siiski tuleb aga tõdeda, et antud juhul on see kombo päris õnnestunud. Tõsi küll, sildil võiks hoiatada, et tegu pole traditsioonilise, vaid humalase saisoniga. Grillitud kitsejuust murakamoosiga sobiks siia juurde kenasti.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment