Sunday, September 1, 2024

Põhjala - Cosy Days

Cosy Days (Põhjala, Eesti) prk 0,33 l. alc 6,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Red Ale / International Amber Ale" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd liigimääratlus "Red Ale - American Amber / Red", hinnang 3,6 punkti

Tootjainfo: "A balanced and malty red ale with a rich copper colour."

Väike purk, sildikujundus pidulik-helgelt krähmuline. Tumekollane vaht täidab 2/3 klaasist ja püsib üliväga hästi. Õlle värvus - kirkalt rubiinpunane. Aroom on kentsakas, rõske koridori või keldriesiku meenutusega.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõru-hapukas. Keskmaitse - metalne, hapukas, karamelline. Lõppmaitse - täidlaselt linnaseline, leivane, veidi röstine, tugevalt pihlakane. Järelmekk - mõru-magus, kuivatatud kibuvitsa, maasikate ja pirniviilakate muljega ning mõõdukalt vürtsikas.

Keskmise kehaga, tugevalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõru-hapukas-magus-mõru-hapukas-vürtsika buketiga Väga hea taseme rüübe. Punaseid eile tehakse meil nii armetult harva, et selle eest ja kergelt ESB meenutava tulemi eest võiks veel kõrgemaltki kiita, kuid tajuhäire puuduva/kentsaka lõhna osas viib hinnangu natukese alla.
---
saadaval Gambrinuses
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment