Thursday, September 12, 2024

Valmiermuiža - Pilsner

Pilsner (Valmiermuiža, Läti) pdl 0,5 l. alc 4,6 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Pilsener / Pils / Pilsner" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd liigimääratlus: "Pilsner - German" ja hinnang 3,41 punkti

Tootjainfo (guugeltõlke kaudu): "In the royal golden, easy-drinking brew, together with 'Northern Brewer', three noble hops are also used, the mildly fruity 'Spalt', the grassy resinous notes of 'Tettnanger' and the peppery aroma of 'Hallertauer Mittelfrüh' with nuances of freshly mown meadow have long become classics in variations of traditional Pilsen beer. In the delicate bouquet of scents of Valmiermuiža palace beer, herbal and resin tones prevail, under which a light and gentle malt base can be read. A calm, muted bitterness with a hint of honeyed meadow pleases the crisp taste
IBU 29"

Keskmist kasvu pudel, koja tüüpkujundus seekord samblarohelisel foonil. Valge vaht täidab üle poole klaasist ja püsib üsna kenasti. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Aroom on lihtne ja teraviljane, veidi ka peenema nisuleiva meenutusega.

Esmamekk on keskmisest veidi kergema kehaga ja hapukas-mõrkjas. Keskmaitse on linnaselisem ja magusam. Lõppmaitse - leivane, rammus ja ürdine. Järelmekk - magus-mõrkjas, heinane ja õrnalt mesine, meeldiva mõrkjas-vürtsika järelõhetusega.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, hapukas-mõrkjas-magusakas-mõrkjas-magus-vürtsika buketiga Übertasandi rüübe. See Über on lihtsuse ja puhtuse eest, saksa pilsneri stiili väga täpse tabamise eest ja selle eest, et spetsiifiline magus-lätine aktsent on taandatud peaaegu olematuks. Väga kergelt joodav, ilma ühegi veata - aga kergete ja lihtsate õllede tegemine on keeruline!
---
saadaval Gambrinuses
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment