Friday, September 13, 2024

Süpräispäki sünd

Selgus, et legend süpräispäkist pole veel kõigini jõudnud :) Saagu see lugu siis räägitud ja sõna laialt levitatud!

Kunagi ennemuiste, suure katku ajal, kui inimesed ja asutused kinni istusid, sündis rahva rinnast ohe - kuidas ometigi saada kätte midagi, mis üllataks ja maitseks ja mille üle rõõmu tunda tumedamal tunnil. Noh umbes nagu Kinder Suprise, aga täiskasvanute versioon.

Novat siis saigi välja pakutud, et vana Gambrinus hakkas kokku panema omakäelisi valikuid ja neid uudishimulike suudeni saatma. Et mitte need, mida maitseotsija ise oskaks riiulist valida, vaid mille poole ehk isegi vaadata ei söandaks.

Mõistagi on täis-süpräisi ehk pimesi ostmise kõrval ka turvalisem variant, kus vana Gambrinus esitab suunavad küsimused ning selle baasil saab välistada ehk mõned äärmused, mille suhtes tellija sügavat umbusku arvab omavat.

Katku ajal osutus see teenust vägagi nõutuks ning selle abil elas Gambrinus koos kundedega üle nood ajad. Paljud toonased tellijad soovisid ka püsitellimust sisse seada, et vastastikku maitsev suhe ei katkeks.

Vana Gambrinus on aga seda meelt, et sundostude ette pole mõtet inimest panna. Pagan teab, mis ajad ja tujud ja muud kampaaniad võivad luua olukorra, kus tegelikult ei tahakski sel hetkel midagi osta ... aga ära öelda kah nagu ei taha.

Nii siis ongi kujunenud olukord, kus vähesed püsitellijad jätkavad tellimist siis, kui see neile mugav on ja ülejäänud teevad oma otsuse üleüldse spontaanselt.

Lühidalt kokkuõetuna:

- pakk on reeglina 12 kohaline (võimalik ka 6)

- eesti valiku korral tuleb arvestada keskmise ühiku hinnaga 4.-EUR (st pakk läheb maksma u 50.-EUR)

- välismaise valiku korral pigem keskmine hind tuleb 7.-EUR, st 12'ne pakk kõigub vahemikus 60-90.-EUR (kuid alati on võimalik ka kallimaks minna)

- soovi korral saab esitada suunavaid küsimusi, vältimaks stiile / kanguseid, mis üleüldse ei sobi

- Smartposti kaudu saatmisel lisandub 5.-EUR saatmistasu, ehkki püsikundedele kipub see aja jooksul kaduma :)

Operatiivseim ja optimaalseim on oma soovist teada anda Gambrinuse poe FB sõnumite kaudu, kuid võib proovida ka meilitsi tartugambrinus@gmail.com

---

pildil mõningane valik selle aasta päkkidest, lihtsalt illustratsiooniks või nii. ahjaa, on isegi alkovabasid päkke võimalik tekitada :)

No comments:

Post a Comment