Monday, October 21, 2024

Maryensztadt - New Black: Chocolate Hazelnut Oat Stout

New Black: Chocolate Hazelnut Oat Stout (Maryensztadt, Poola) pdl 0,5 l. alc 6,6 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Stout - Oatmeal" ja hinnang 74 punkti. Untappd liigimääratlus: "Stout - Oatmeal" ja hinnang 3,71 punkti

Tootjainfo: "Chocolate - nut version of oat Stout. Dark, dry beer with a creamy structure. The aroma of chocolate and hazelnuts dominates here"

Keskmist kasvu pudel, efektselt abstraktne kujundus. Pruunakas-kollane aht täidab ligi pool klaasi ja püsib mõõdukalt, haakudes stoudile mitte-omaselt ka tugevat klaasiseintele. Õle värvus - kirkalt mustjaspunane.

Aroom hämmastavalt selgelt kaerane, kaeraküpsiste sarnane, ning mis kummaline - ka pähkli ja šokolaadi noodid on selged ja kirkad ... kõik vastavalt lubadusele ja ilus-puhas-kena!

Esmamekk on keskmisest veidi raskemakehaga ja magus-pähkline-mõrkjas-hapukas. Keskmaitse - sametiselt hapukas röst, röstpähklite kristallpuhas kuulike veeremas üle klaasiserva keelele pikaks rännakuks. Lõppmaitse - pähklid šokolaadis ... noh võibolla küll kamašokolaadis, aga ikkagi! Järelmekis muutub röstine aspekt domineerivaks, tuues mängu tasakaalustava mõruda senise läbivalt magusapoolse pildi raamiks.

Fantastiliselt puhas sooritus kaerastoudi kui stiili õppematerjaliks, lubatud lisandid kõige klaarimal kujul äratuntavad, taasakaalus maitsepilt ... no lihtsalt etaloniline sooritus!
---
vähekes saadaval Gambrinuses
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment