Tuesday, October 8, 2024

Saku - Toffee Ale

Toffee Ale (Saku, Eesti). pdlk 0,568 l. alc 6,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus "Cream Ale" ja hinnang pole eel älja kujunenud. Untappd ütleb: "Cream Ale" ja hinnang 1,82 punkti

Tootjainfo: "Pähkel ja magus komm on alati olnud osa pühademeeleolust ja meie Sakus otsustasime selle pudelisse villida. Ale ise on juba kergelt pähkline ja röstine, ning koos iirise maitsega loob see kokku magusa ja pähklise kombo, kus on parajalt keha ja tugevust, et külmal talveõhtul vastu pidada."

Keskmist mõõtu reljeefkirjadega pudel, mahedate iiriskommiliste toonidega kujundus. Kollane vaht täidab kolmandiku klaasist ja püsib mõõdukalt. Õlle värvus - kirkalt soe söepunane. Aroom on magus, üllatava kombinatsiooniga kohvi-iirisest ja ingverist.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magus-ingverine. Keskmaitse ... õmmmhhh ... kummaline, vesine, magus, kohvine ja ingverine. Lõppmaitse - magus-lahja ingverine viljakohvi piimaga? Järelmekk - magus-hapukas, leebelt ingverine, kohvi-piima-iiriskomm.

Friigikas. Olin valmis palju hullemaks, lugedes ennem hirrrrrmsaid arvamusi. Einoh jahnoh, et kas see mõte panna iiriskomm ja ingver kokku on hea mõte ... nommmaitea. Aga igatahes on see, tavatu, julge ja emotsioone tekitav! Üllatav on ka see, et kuidas saab see 6-kraadine ja magus kraam olla kehalt nii kergeke? Kuna aga ingver meeldib vanale Gambrinusele igas asendis, siis meeldib ka siin. Aga arvan et 90-95% proovijate jaoks on see ühekordne ost ja "ei-iial-enam" kogemus. Millest on kahju. Sest ingveriõllede osas on eesti õlleturul kõrb! Aga ühest ma aru ei saa - miks nii ratebeeris kui untappdis on liigimääratluseks pandud "cream ale" - seda ta ju pole? See on üks väheseid kordi, kus üdini mõtetu stiilimääratlus "flaoured - other" omandaks mõtte!
---
ei ole saadaval Gambrinuses
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment