Sunday, October 6, 2024

Nu - Sume

Sume (Nu pruul, Eesti) pd 0,33 l. alc 7,0 %vol.

Tootjainfo: "Tammine kibuitsa-vanilje saison
Linnased: Pale ale, Vienna, Munich, Wheat malt, Caramel malt. Humalad: Northern Brewer, Styrian Golding, Saaz, Magnum, Perle. Pärm: LaBrew Belle Saison, Mangroe Jack Belgian Ale. Muud toorianed: kibuvitsamarjad, vaniljekaunad, tamelaastud"

Väike lihtne pudel, jõekaldane kujundus. Beežika varjundiga sõrmepaksune vahukiht pole püsiv. Õlle värvus - kirkalt punakaskuldne. Aroomis võistlevad üsna parfümeeritud intensiivsusega vanilje ja tamm (veidi liiga dominantne), saisoni enda olemus kipub nende kahe vägilase taha ära kaduma.

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja intensiivselt hapukas-metalne ning vanilje-mõru. Keskmaitse - tamm oskab ülemäärasuse korral olla metalne, see siin ongi metall-tamm. Lõppmaitse - nüüd pääseb lõpuks ka saisoni enda vürtsikas-kuldne pale veidi välja paistma, kuid veidi liiga tajutav-alkoholises võtmes. Järelmekk - taaskkord on vasktamm üle kõige, marjane-puuviljane saisonike küünib napilt oma vürtsika säraga välja paistma.

Keskmisest tiba raskema kehaga, tugevalt karboniseerunud ja kuiva paletiga, hapukas-metalne-mõrkjas-metalne-magusakas-vürtsikas-metalse buketiga nii ja naa rüübe. Ühelt poolt on ta ju meeldivalt-intrigeerivalt intensiivne ning maitse-emotsioone pakkuv. Teisalt aga tamm saanud liiga palju raudset-metalset tuge kibuvitsadelt ning seeläbi viltu kasvanud.
---
ei ole saadaval
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment