Monday, April 29, 2013

Black Sheep


Black Sheep (ALE House). pdl 0,33 l. alc 6,0%. liigimääratlus: american stout.

Oinapäine sildike, mille kõrval on muhe hoiatus: "Warning: consumption of alcohol may lead you to think people are laughing WITH you". Väga omapärane toode selles mõttes, et tegu on Riias tegutseva USA eil-tüüpi õllesid müüva poega, kes on nüüd lasknud enda tarvis Hollandis õlle pruulida.


Tume hallikaspruun vaht täidab pool kannu, muutudes vajumise käigus väga tihedaks ja kleepjaks. Õlle värvus - sünkpruun.

Aroom mõjub raskelt, suitsumõrult ja röstlinnase-hapult. Esmamekk on aga sellele vastandlikult kergepoolne ja kaljalik. Keskmaitses tulevad aga oma kohale nii tihe linnasemekk kui suitsune röstimaitse, kõrvuti mõrušokolaadiste ja veidi aniisiste vürtsikate nootidega. Lõppmaitse rullub tõsise röstise tummise lainena üle keelepära, mõjudes oma intensiivsuse juures siiski kergepoolselt ja koguni kargelt. Järelmaitse on hea koduse rösti klassika - piisavalt tugev suitsune mõrkjus, korralik linnasehapukus ja tihke kreemjas keha.

Keskmise kehaga, keskmise karboniseerimisastmega, mõrkjas-hapu buketiga üsna tõsine rüübe. Toidusoovituseks julgeks pakkuda ehk grillköögivilju ja -seeni veidi teravamas kastmes.
----
pilt siit

No comments:

Post a Comment