Friday, April 5, 2013

Mosaic smash

Mosaic smash (Pühaste pruulikoda). pdl 0,5 l. alc 5,8%. liigimääratlus: IPA

Edevalt kirju sildike. Tugev valge vahumüts jätab üsna kõvad vahurandid endast seintele. Õlle värvus: õrnalt udune kuldkollane.

Aroom ... ooooooo see on midagi võimast! Tsitruselise humala väädid ronivad sõõrmetest sisse, kõrvust välja ja teevad kukla taga sõlme, tahtmata nuuskijat lahti lasta.

Esmamekk mõjub samas üllatavalt kergelt, vaid pisut humalahapukat ja -mõrudat mekki, kuid üsna väheke. Keskmaitse muutub greibilik humalakibedus tugevamaks, kuid alles lõppmaitses vabaneb kogu maitsebukett. Siin on greibiseemne mõrudat ja ehtsa lõunamaise sidruni magushapukust, linnaseküllast mahedust ja veidi männiokkalikku kleepjat vaigusust, mis ulatub keelaluste nurkadeni. Järelmekk mõjub mesisemalt ja pehmemalt kui ootaks, keelepära jääb piuksuma sidrunheinaliku värskuse sagedusel ja kurgulagi huugab veidi vürtsikat ebamäärast raadiokahinat.

Ülivõimsa lõhnabuketiga, kergepoolse ja väga humalase kehaga, intensiivselt hapukas-mõrkja buketiga rüübe. Ükskõik missugune toit kahvatuks selle kõrval, äärmisel juhul sobiks siia sidruni ja mee marinaadis grillitud kanatiivad.
-----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment