Sunday, April 21, 2013

Urbock 23°


Eggenberg Urbock 23° (Case of 24x33cl)Urbock 23° (Brauerei Schloss Eggenberg). pdl 0,33 l. alc 9,6%. liigimääratlus: doppelbock.

Tootjainfo: "Strong lager; lagered for 9 months then filtered and force-carbonated. Full-bodied with a creamy flavour and noble hop flavours. Urbock 23° has on occasion been called the 'Cognac of beers'."


Üsna minimalistlik, aga väga stiilne must-kuldne sildikujundus. Kirgasvalge kahesõrmene vahukiht kaob kiirelt. Õlle värvus - siravalt helekuldne.

Lõhn mõjub üsna kleepljalt, linnaseküllaselt ja alkoholiselt. Esmamekk on raskepoolne, karameljas, kooreiirise ja murakalikööri taoline. Keskmaitses tuleb kohale korvitäis küpseid heledaid viinamarju, õunadžemmi ja rummikooki. Lõppmekk on väga külluslik, võikreemine ja muraka- ning õunakeediseline, alkoholisoe ja liköörine. Järelmaitse meenutab marjalikööri või kodust nalivkat, alkoholiterav ja mesine korraga.

Keskmise kehaga, kleepja oleku ja üsna jõulise, magusa poole viltu paletiga rüübe. See väärib aperetiivi rolli peale kerget eelrooga, tõstmaks isu ja ergutamaks maitsemeeli enne hõrguma prae kallale asumist.
-----
pilt siit

No comments:

Post a Comment