Wednesday, April 17, 2013

Rukkirääk

Rukkirääk (Põhjala). pdl 0,33 l. alc 6,0%. liigimääratlus: rukki-eil

tootjainfo: "An amber ale brewed with five different malts, including rye malt and hopped generously with Columbus and Saaz."

Kreemikasvalge vaht täidab alguses 85% kannust, haakides end vajudes mingil määral seinte külge. Õlle värvus - õrnalt udune oranžkuldne.

Aroom mõjub tugevalt humalaselt, lausa IPA'likult (kuigi IBU on vaid 35) ja tsitruseliselt. Esmamaitse on kergepoolne, hapukas ja värske. Keskmaitses tuleb humalase hapukas-mõrkja peatooni alt esile rukki tihkevõitu magus-hapukas mekk. Lõppmaitse muutub aga täiuslikuks, pannes suurepäraselt kokku karameljalt mahemagusaka linnase ning humala hapuka ja vürtsika mõruduse. Siin on sidrunheina värskust, samblalikku uima ja vaigu kleepjat raskust. Järelmaitse jääb suisa kergelt hõõguma oma vürtsika soojusega. Tahaks tootjaga vaielda, kas on ikka võimalik, et humalaindeks on vaid 35?

Keskmise kehaga, pisut kleepja olekuga, perfektse maitsetasakaaluga rüübe. Oivaline nii omaette nautimiseks kui ka nt sobilik vürtsika magushapuka pardirinna kõrvale.
-------
pilt siit

No comments:

Post a Comment