Saturday, July 26, 2014

Grand Imperial Porter

Grand Imperial Porter (Amber, Poola) pdl 0,5 l. alc 8,0 %vol. Liigimääratlus - balti porter. Ratebeeri hinnang 95 punkti!!

Tootjainfo: "Strong dark beer of the porter famili, characterised by a full taste and rich aroma. Perfect with gourmet desserts, and especially dark chocolate."

Keskmist kasvu profiil-kirjadega pudel, tumedates toonides elegantne silt. Pooleteise sõrme paksune kreemikas vahukiht pole küll kuigi püsiv, kuid jätab kenasid rante klaasiseintele. Õlle värvus - mustjas kirsipunane. Aroom on magus-mõrkjas, meenutades kõrvetatud suhkrut ja pisut kõrbemisele lähedale jõudnud kirsimoosi.

Esmamekk on jõuline ja intensiivselt, ent meeldivalt magusakas. Keskmaitses sulandub kokku imemõnus segu hapukast kirsimoosist ja karameljast biskviidist, see on pidulik ja suursugune, ehkki veidi ülepakutud stiilis nagu veidi moest ettetõttav dändi. Lõppmaitsesse segunevad rummikook ja ploominalivka, edevavõitu noorhärra üritab end seltskonnale huvitavaks teha, võludes taskutest välja kaardipakke, kuid nende külge on kleepunud pulgakomm ja roosakas ümbrik, mis on kahtlemata armukiri. Järelmekis on kuhjaga tumedaid rosinaid ja veidi väsinud noorhärra on tukastamas trepil, emmates marmorist lõvi, mille päeva jooksul kuumaks köetud keha meenutab talle läbi une midagi õõõõige head :)

Raskepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ning õlija paletiga, magusakas-hapukas-magusakas-mõrkja buketiga jõuline ja aegavõttev übertasandi rüübe. Dessertõlu, mille kõrvale võiks pakkuda tumedat tšillišokolaadi!
-----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment