Monday, July 7, 2014

Hitachino Nest Red Rice Ale


Hitachino Nest Red Rice Ale (Kiuchi, Jaapan) pdl 0,33 l. alc 7,0 %vol. Liigimääratlus: kange hele eil. Ratebeeri hinnang 54 punkti (millega Gambrinus karegooriliselt nõus ei ole!)

Tootjainfo: "This Red Rice Ale was brewed with special red rice which had been cultured in ancient times in Japan. Please enjoy the complex taste and beautiful natural color."

Väike reljeefkirjadega pudel, sildil pruulikoja tunnus-öökull. Valge vaht moodustab sõrmepaksuse kihi, mis püsib üsna kenasti. Õlle värvus - tumedapoolne oranžikaspunane. Aroom on raskepoolne, leivane ja ... paberine? Ei, üldse mitte halvas mõttes, aga selline huvitavalt teistmoodi bukett, mida on veidi raske kirjeldada. Siin on puuvilja ja märga mulda ja märjakstehtud riisi.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magus-mõrkjas. Keskmaitse on magusakalt raskepärane, tuntavalt riisine ja vürtsikalt puuviljane, mahlased datlid ja nätsked kumkvaadid, veidi ... jeerum küll, see on vist tajuhäire ... aga Gambrinus tunneks siin justkui vasaabit?!? Lõppmaitse muutub veidi kergemaks, kuid jääb ikkagi lausa veinilikuks ja külluslikult puuviljaseks. Järelmekk on pikk ja õhetav, üllatavalt nüansirohke ja lobisema-ajav ... oi kuidas tahaks kellegagi arutada, et mis kõik siin klaasis on ja mida siia juurde pakkuda ja üleüldse on elu nii ilus ja puha ... :)

Keskmisest raskema keha, mõõdukalt karboniseerunud ja õrnalt õlija paletiga, magusakas-mõrkja-vürtsikas-magusakas-hapukas-vürtsika buketiga jõuline ja naudinguküllane überrüübe. Suurepärane klaasike sushi kõrvale marineeritud ingverilaastude asemele!
--------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment