Tuesday, July 8, 2014

Hitachino Nest Ancient Nipponia

Hitachino Nest Ancient Nipponia (Kiuchi, Jaapan) pdl 0,55 l. alc 8,0 %vol. Liigimääratlus: imperial pils. Ratebeeri hinnang 96 punkti. Selle õllega on väike segadus, sest nii ratebeer kui tootja enda leht räägivad 6,5%vol joogist, kuid pudeli peal on jaapanikeelse teksti hulgas arusaadav vaid arv 8,0%.

Tootjainfo: "Nipponia is brewed using the revived Japanese breed of Kanego Golden barley which was first developed in 1900, along with another strain of hops called 'Japanese-bred Sorachi Ace'. Nipponia is a delightfully golden coloured beer with citrus edge and complex and lingering taste."

Suurepoolne kenuskaelaga pudel, sildil pruulikoja tunnus-öökull. Valge vaht moodustab kahe sõrme paksuse kihi, mis on üsna püsiv. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Aroom on meeldiülendavalt tihe ja naudinguküllane - siin on päikest ja soojust, tihket puuviljalõhna ja tummist linnast.

Esmamekk on vägagi tihe ja magus-vürtsikas. Keskmaitse haarab peoga vürtse ja viskab need hooletu liigutusega mööda keelt laiali, siin on nelki ja apelsinikoort, veidi aniisi ja karamalliseerunud heledaid ploome. Lõppmaitse ajab maitseotsija mõnuledes tugitooli laskuma ja tunnustavalt pead nõkutama ... õujeee ... siin klaasis on robustset küllust ja hõrku naudingut! Kuivatatud aprikoos ja apelsinimarmelaad koos ... eee ... kreemja munalikööriga? Järelmekk kõnetab juba parimate belgia tripelite laadselt - vürtsikas-mõrkjas pillrekaar kestab keelel veel pikkkki minuteid, pannes lausa heldima.

Tiheda kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja samas kleepja paletiga, magus-vürtsikas-magus-mõrkjas-hapukas-vürtsika buketiga fenomenaalselt hea MEGARÜÜBE, mille jagamine sõprade või juhuslike möödujatega on lausa kohustuslik! Kui siia juurde soovitada mingit näksi, siis olgu selleks vänge hallitusjuust koos pirniviiludega.
-----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment