Wednesday, July 16, 2014

Vote Sepp

Vote Sepp (Brewdog, Šoti). pdl 0,33 l. alc 3,4 %vol. Liigimääratlus: belgia tüüpi nisuõlu. Ratebeeri hinnang 45 punkti.

Tootjainfo: "Vote Sepp is a single hop wheat beer brewed to a session strength, with hibiscus flower, which gives it an impressively vibrant shade of pink. On the nose there’s a light bready malt note, with big floral character from the hibiscus, with hints of cranberry and raspberry too.

On the palate, the hibiscus brings a hugely refreshing tartness, alongside a modest tropical fruit note from the Motueka. The wheat gives a smooth body, which combines with the effervescence and the hibiscus flavour and makes this a thirst-quenching summery session beer. What Vote Sepp lacks in complexity, it more than makes up for in a perfect balance of tartness, bitterness and body."

Väike lihtne pudel, valimisplakatilik silt. Pudelist väljavoolav vedelik ajab naeru mugistama - see on roosa! Klaasis omandab ta juba veidi küpsema, kuldpunaka tooni, kuid esimese emotsiooni osas on õlu juba oma positiivse töö teinud :) Valge vaht on sentimeetri paksune ja mitte kuigi püsiv. Aroom on linnaseline ja marjane.

Esmamekk on väga kerge, lausa vesisepoolne ja hapukas-mõrkjas. Keskmaitse on huvitavalt vaarikavarretee ja külmavõetud pohlade moodi. Lõppmaitse muutub kuivaks ja lilleliseks, hapukas-magusaks ja sädelevaks. Järelmekk on kuiv ja kergelt keelt parkiv, mõrkjashapu ja üsna värskendav.

Kerge kehaga, nõrgalt karboniseeritud ja kuiva paletiga, hapukas-mõrkjas-magus-hapuka buketiga omamoodi vahvalt veider rüübe. Siia juurde soovitaks midagi ... kohe ei teagi, ehk mõni kreemikoogike?
------------
pilt isetehtud

1 comment: