Saturday, July 19, 2014

Topelt IPA ei kärise

Topelt IPA ei kärise (Adavere pruulikoda(?), Eesti). pdl 0,33 l. alc ??? (tunnetuslikult 6-7%vol)

Tootjainfo: "Ebaküdoonia IPA"

Gambrinus joriseb natukese: sildil peab olema selgelt ära toodud nii tootja nimi kui ilmtingimata ka kangus! Soovitavalt ka koostisosad ja IPA'de puhul ja IBU tase.

Väike lihtne pudel, lihtne silt on omamoodi esteetiline (kuid väheinformatiivne!). Erkvalge vaht täidab pool klaasi ja on üsna püsiv, jättes väga kenasid vahurante klaasiseintele. Õlle värvus - kergelt hämune tumekollane. Aroom on super-mahlane, tsitrusjas ja ... tõepoolest ebaküdooniale omane!

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas. Keskmaitse lööb aga lahti mõrkjad registrid, mängides tõsise männivaigu ja ogalise seedrikäbiga. Lõppmaitse muutub mahlaseks, lausa mahlakontsentraadi taoliseks, vürtsikas-mõrkjaks ja silmiavavalt värskeks. Järelmaitses seguneb ebaküdoonia hapusus humalate mõrkja ja linnaste magusaga, lisades väikese vürtsisädeme juurde ning moodustades oivalise segu!

Keskmise kehaga, üle keskmise karboniseerunud ja veidi kleepja paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-mõrkja buketiga MEGAtasandi rüübe! Ebaküdoonia kasutamine on geniaalne mõte! Siia joogi kõrvale pakuksin vürtsikaid jahimehevorstikesi.
--------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment