Monday, July 7, 2014

Pühaste pilootpruul HK2

Pühaste pilootpruul HK2 (Pühaste, Eesti) pdl 0,33 l. alc 8,5 %vol. liigimääratlus: topelt-IPA

Tootjainfo: "Odralinnased, kaerahelbed, humalad (Chinook, Citra, Columbus, Mosaic, Magnum) IBU 100"

Lihtne väike pudel, tehniline sildike. Erkvalge vaht moodustab sõrmepaksuse kihi, mis on ülipüsiv. Õlle värvus - kirkalt tumekuldne. Aroom paneb humalafriigi õndsalt undama nagu rikkis ventilaatori ... siin domineerib hapukas-soolakas rannamerevesi ja üleküpsenud viinamarjade magus-kirbe mahl, lisandub väheke kadakavaiku ja kõvasti mangot.

Esmamekk on raskepoolne ja intensiivselt magusakas-vürtsikas. Keskmaitse on esimese hooga tihkelt linnaseliselt karameljas, kuid siis plahvatab mekkija keelel troopilise mahla orkaan, see mõjub kui hull-tihe mangomahl, mida on üritatud lahjendada ananassismuuti ja männikäbidega. Lõppmaitse võtab suisa õhku ahmima (kuigi seda on keeruline täis suuga teha), sest selline kogus vaik-kleepjat ja õndsalikult jommis puuviljakontsentraati ei mahu lihtsalt ühe lause sisse ära. Keel tõmbub heitunult looka, proovides seda kõike keelekausikes hoida, sest no sihandset maitselaavat ei saa mitte iga päev proovida (isegi kui olla nii õnnelik keel nagu vana Gambrinuse oma). Järelmekk on tihke ja vaiguselt nõrguv, nii võiks välja näha metsmesilaste kärjekoobas, mida täidetakse kõigi nektaritega mida hull-külluslikust vihmametsast vaid korjata võib.

Raske kehaga, kleepja paletiga, magusakas-vürtsikas-mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkja buketiga MEGARÜÜBE! Ohjahh, seda tuleks anda ravumina peale raskte tööpäeva ja korraga nii umber pool klaasikest, sest sõltuvust tuleb ka ju vältida :)
-----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment