Tuesday, September 1, 2015

Godalus α IPA


Godalus α IPA (Godalus, Läti) pdl 0,33 l. alc 6,3 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA" ja hinnang 71 punkti.

Tootjainfo: "India Pale Ale brewed with Pale, Munich, Crystal malts & Chinook, Centennial, Summit, Northern Brewer hops. Dry hopped with Chinook and Centennial hops.
IBU 74"

Väike madal ja matsakas pudel, läti rahvusmotiividega mängiv sildikujundus. Sõrmepaksune kollakat karva vahukiht on püsiv ja vahupitsi klaasiseintele jättev. Õlle värvus - kirkalt punakaskuldne pronks. Aroom on mõrkjas-magusalt heinane, meenutades värskelt lakka toodud ja järekuivavaid heinapalle, selles on suvist soojust ja sumisevaid kärbseid.

Esmamekk on keskmise kehaga, magusakas-mõrkjas ja heinane. Keskmaitse muutub võiselt ... või lausa koorevenise taoliselt magusakas-õlijaks, mis ei ole just hea märk. Lõppmaitse on siiski päris meeldivalt mõrkjas-vürtsikas, vaigune ja lõikeheinakõrre peidetud magusakat otsa meenutav. Järelmekk meenutab ... eee õigemini meenutaks kadakamaitselist iirisekommi, kui keegi seda kunagi teeks.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kergelt õlija paletiga, magusakas-mõrkjas-magusakas-vürtsikas-mõrkja buketiga vastuoluline rüübe. Üldmulje on hea, kuid see võine diatsetüül muudab ta veidi läägeks. Ei noh, teise klaasi võtaks küll, kuid juba teisest partiist, sest tahaks ju võimalust anda.
------------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment