Tuesday, September 15, 2015

Pjotri purtsukas

Pjotri purtsukas (Pjotri pruuliköök, Eesti) pdl 0,25 l. alc 7 %vol. Liigimääratlus: dubbel

Tootjainfo: "IBU 23. Pudel 4/5"

Piisikene pudelike, sildil plahvatustööde hoiatusmärk :) Vanal Gambrinusel kulus mitu päeva, et see pudel "demineerida" ehk siis korraliku avajaga tasahilju liigne gaas korgi alt välja meelitada (selleks peab olema korki mitte väänav avaja)

Kuna gaasi väljalaskmisega sai ikka väggggga põhjalikult tegeletud, siis vahtu paraku ei teki (liigne ettevaatus pole ka hea). Õlle värvus - uduselt kuldse helgiga pruun. Aroom on magus-hapukas, meenutades punasesõstra keedist, millesse on nelki lisatud.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas. Keskmaitse on Magus, kohe ikka väga magus (jääksuhkru kõrge tase selle ülegaseerituse põhjustaski) ... ja samal ajal ka üsna mõrkjas. Lõppmaitse hapukas-vürtsikas segu nihutab selle rüüpe dubbelist rohkem flandria punase eili poolele. Järelmekk on veidi toorevõitu, kaneeliga maitsestatud õunamahla ja valge rummi kokteili sarnane.

Keskmise kehaga, metsikult ülekarboniseerunud algega (ja alagaseerituks muudetud) paletiga, magusakas-mõrkjas-magusakas-hapukas-magusakas-vürtsika buketiga omapärane rüübe. Kui sel rüüpel lasta nii aasta-kaks seista, muutuks ta tõenäoliselt millekski väga heaks, praegusel juhul jääb üldpilt tooreks ja karvaseks.
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment