Wednesday, September 2, 2015

X 2.1 Barley Wine


X 2.1 Barley Wine (CREW Republic, Saksamaa) pdl 0,33 l. alc 9,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: barle wine ja hinnang 92 punkti.

Tootjainfo: "It is way past midnight. Pitch black.
Only a small brewery is burning the midnight oil.
The Crew has gathered to experiment.
No new hop, no idea for a recipe will be spared - however only the best will make it into the bottle.
Beers with X on the label have been brewed by us for the first time and no one knows if they will ever be brewed again…
Hops:
Herkules, Fuggles, East Kent Golding
Malt:
Pilsner, Crystal
IBU 60"

Väike lihtne pudel, lihtsavõitu sildikujundus. Napilt sentimeetrine kollakas vahukiht kaob kiirelt kirmeks. Õlle värvus - kirkalt punakas pronks. Aroom on karameljas ja magusalt linnasetihe.

Esmamekk on raskepoolse kehaga ja jõuliselt magusakas-mõrkjas. Keskmaitse muutub algsest lihtsusest juba millekski hoooooooooopis muuks. Justkui oleks kõrtsilaua taga istuv kapuutsiga rännumees kogemata paljastanud koreda pealisriide jääva hõbedase soomusrüü - inkognito rändamine on ikka julgematele aadlikele meeldinud. Siin on elegantset raskust ja kaugeltmaalt toodud puuvilju ja vürtse ... see mees on nii mõndagi näinud!

Lõppmaitse raskepärane mõrkjashapu on kui meie rännumehe kämmal, mis kolkakõrtsi kobakat savikannu mänglevalt hüpitab. Erinevalt oma peenutsevatest koolikaaslastest on see mees ilmselgelt palju aega veetnud rauda tõstes ja mere peal takust köit vedades. Tamm-tummine ja jõuramlikult mehine on see hallinevate meelekohtadega mees, kelle silmad kapuutsi serva alt sädemeid pilluvad, nii et kõrtsiteenijannad tunnevad kuidas neid pilguga hindavalt lahti riietatakse. 

Järelmekk taandub jällegi lihtsamaks ning robustsemaks. Pole midagi öelda, kui poleks kulda mehe sõrmes ja mõõka kotiriidest hõlsti all, võiks rändurit pidada naabrküla veskimeistriks. Oh milleks see toretsemine, kui külakõrts pakub küllaga lihtsat ja elutervet meelelahutust, olgu selleks külameeste käesurumine või kähedalt võluv moosekant lõputut lauluviisi jorutamas.

Raskepoolse kehaga, vähekarboniseerunud ja õlija paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-magusakas-mõrkja buketiga ÜBERRÜÜBE! Einoh, vana Gambrinus on saanud nii paremaid kui ka kehvemaid odraveini-nimelisi rüüpeid. See siin klaasis on hurmav segu lihtsusest ja elegantsist. Vanameeste õhtune rõõm on petlikult vagur ja lihtne, kuid sädet ja sügavust leiab siit rohkem kui mõnes peenutsevas uustulnukas.
------------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment