Tuesday, September 29, 2015

Sügis


Sügis (Lehe, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "smoked", hinnang pole veel välja töötatud.

Tootjainfo: "Sügis. Hommikul on veel hämar, kui koertega jalutama lähed. Hingeõhk aurab ja lompidel olev jää lendab astumisel klirinal kildudeks. Päike piilubˇettevaatlikult esimeste kiirtega ja koerad uurivad härmas rohukõrte vahel rebase öiseid tegemisi. Tamm hoiab veel kangekaelselt oma pruunidest lehtedest kinni, aga pasknäärid on tõrud juba peitu viinud. Ilmad on juba külmad. Jahe hakkab.
Lehe Sügis on klassikaline Rauchbier, mis on pruulitud Eestis suitsutatud linnastest ja mõeldud nautimiseks kõigile, kes meie lõkkehõngulist ja värvikirevat sügist armastavad."

Väike lihtne pudel, pruulikoja tunnussilt sügisestes soojades toonides. Kergelt kollakas sentimeetrine vahukiht on tihe, kuid mitte väga pikalt püsiv. Õlle värvus - kirkalt punakaspruun. 

Aroom on meeldivalt leebelt suitsune ja leivane, soe ja karamelline. Kuidagi kodune ja klaar ... nagu sügisesel pühapäeval koduaias lehti riisudes ja lõkkesse tassides.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-suitsune. Keskmaitse karamelline pehmus saab endale vähese suitsukatte. Lõppmaitse on õhkõrnalt hapukas, seemneleiva kooriku taoline, pehme ja kuidagi õhuline. Järelmekk mõjub suisa kreemjalt, kohviselt ja ... eee ... Kasekese kommi taoliselt :) Ainult et suitsutatud Kaseke!

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja sametja paletiga, mõrkjas-magusakas-hapuka buketiga Überatasandi rüübe! Pehme ja sulnilt libisev suitsuõlu, kerge ja nauditav nagu vananaiste suvi. Õhuke maasuitsusingi ribake ümber krõmpsuva hapukurgikese tiku otsas ... oi no küll oleks hää!
-------------------
pilt isetehtud


No comments:

Post a Comment