Tuesday, September 1, 2015

Who Cares Editions Milk Stout


Who Cares Editions Milk Stout (Bevog, Austria). pdl 0,33 l. alc 5,9 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: sweet stout, hinnang 96 punkti!!

Tootjainfo: "Indigrients: water, malted barley, oatmeal, hops, east, lactose"

Väike lihtne pudel, pildil kõhetu paljas kahupealine piiga. Hallikas-pruunakas vaht täidab ligi pool klaasi, olles tihe ja keskmiselt püsiv. Õlle värvus - absoluutselt must. 

Aroom meenutab hapuka röstiga kohvit, sösetumise piirile röstitud sepikuviilu, kergelt suitsutatud karamelli.

Esmamekk on keskmisest pisut raskema kehaga ja hapukas-mõrkjas. Keskmaitse toob tunnustava naeratuse näole - vot see on üks õige piima-kaera stout, milles on kreemjat keha ja hapukat rösti, mõrušokolaadi ja musta ploomi, kaneeliga röstitud kaerahelbeid ja väheke kuivatatud kirsse. Lõppmaitse kisub veidi vindiliseks, kohvinastoikaseks, killukese lagritsa ja tilgakese tumeda rummiga. Järelmekk on pikk, rammusalt röstine, tulvil tumedadi ülekuivanud rosinaid ja pihlakaoksi, tammelaaste ning külmavõetud pohli.

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja sametja paletiga, hapukas-mõrkjas-magusakas-hapukas-vürtsikas-mõrkja buketiga ÜÜÜBERTASEME rüübe!!! Oleks keha veel matsakam, paneks kohe "mega", kuid ka praegune on lihtsalt super-superhea. Siidiselt libisev ja sametiselt soe, ohtlikult joodav ja pillavalt maitsev. Dessertõllele lähenev kraam, mida võiks ka nõristada vaniljejäätisele.
----------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment