Friday, September 18, 2015

Scotch Silly


Scotch Silly (Silly, Belgia) pdl 0,33 l. alc 8, 0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "scotch ale", hinnang 86 punkti.

Tootjainfoga on kah keeruline. Miskipärast ei leia toodet ka tootja enda lehel, kuid ühelt vahendajalt saab sellise infi: "The Blanche de Silly is a beer blanche from the opalescent color with hints of coriander and orange peel."

Väike lihtne pudel, rohelise fooniga silt on ausalt öeldes liiga kirju. Kollakas sõrmepaksune vaht on tubli püsivusega. Õlle värvus - kirkalt sügav kuldse helgiga punane. Aroom on belgia õllele kohaselt kommisuhkrune ja karamelline, šoti õlle karaskilõhna ei kuskil.

Esmamekk on keskmisest suts raskema kehaga ja tummiselt mõrkjas-magusakas. Keskmaitse mängib koredamate, kadakaste ja kuivatatud pihlakate nootidega, olles tihkepoolne ja maalähedane. Lõppmaitse on juba šoti õlle taoline küll, ehkki karameljas pool domineerib linnaste üle. Järelmekk on toekas, kauapüsivalt mõrkjas-magusakas, portveini ja pohlamarmelaadi taoline.

Keskmisest veidi raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kergelt õlija paletiga, mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsikas-mõrkjas-magusaka buketiga kõhklevalt übertasandi rüübe. Belgaipärane versioon šoti õllest. Sihuke soe ja kodune, magusa ja mõrkja ülevõlli piiri peal mängiv suutäis. Julguse eest tuleb kiita, kuid šotlasele ikka kommisuhkur väga ei sobi.
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment