Monday, October 5, 2015

Far Skyline


Far Skyline (Buxton, UK) pdl 0,33 l. alc 4,9 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "berliner weisse" ja hinnang 78 punkti

Tootjainfo: "Dry-Hopped Berliner Weiss. Dry and refreshingly tart with abundant tropical fruit juice aromas and flavours."

Väike lihtne pudel, pildil varahommikuselt udune rannajoon. Erkvalge sentimeetrine vahukiht püsib mõnda aega. Õlle värvus - kirkalt helekollane. 

Aroom on väga põnev. Alguses kõditab ninasõõrmeid midagi lausa muskuselõhnalist, sellist rasket ja mullast, kõdu ja niiskete lehtede sarnast. Siis aga tuleb esile berlinerile omane hapukas, antud juhul humalast kergelt kirbepoolne toon. 

Esmamekk on kergepoolse kehaga ja HAPU! Keskmaitse ... uhhhh see on mõnusalt eripärane ... hapusid tooreid tikreid meenutav algus ja veidi magusakam õunane jätk. Lõppmaitse toob välja lõhna algusest tuttava kergelt kõduse elemendi, meenutades praegu mahlapressimisest üle- ja seismajäänud õunaraba. Järelmekk tõmbab oma hapukusega silmad vidukile, vaigune mõrkjus toob selle aga mõnusalt tasakaalu.

Kergepoolse kehaga, nõrgalt karboniseerunud ja KUIVA paletiga, HAPU-hapukas-magusakas-vürtsikas-hapukas-mõrkja buketiga ülevõlli rüübe. Omamoodi friigikas. Kui berliner weisse tüüpi joogid peavadki olema surisevalt hapud, siis siin lisab ohtralt lisatud humal oma kummalisi noote. Kokkuvõtteks - janu võtab see jook ära nii, et kolmeks päevaks jagub ette. Kuid tavalise õllega pole siin nüüd küll miskit pistmist.
-------------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment