Monday, October 19, 2015

Mustasilmne Mariana


Mustasilmne Mariana (MV kodupruul, Eesti) pdl 0,33 l. alc 7 %vol. Liigimääratlus: foreign extra stout.

Tootjainfo: "Vahel kamine ees tumedat rüübet mekkides tuleb Taadile meelde kunagi kohatud Marina. Süda läheb soojaks kohe ning meelde tuleb tema mahe sametine hääl ja pehme puudutus.
Linnased: Pale Ale, Black, Special II, Cara Gold, Cara Clair, röstitud oder. Humalad: East Kent Goldings
IBU 43"

Väike lihtne pudel, omanäolise lõikega sildil kaunitar. Tumepruun vaht täidab 4/5 klaasist, olles üle keskmise püsiv ... ja üritab ka poolikust pudelist välja ronida. Õlle värvus - totaalselt must. Aroomis peksab alguses süsihappegaas metsikult üle, kuid pikapeala pääseb altpoolt esile meeldiv hapukas kohvisus.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja jõuliselt magusakas-mõrkjas. Keskmaitse on hapukas, kohvine, röstitud odra selgelt äratuntava ning veidi suitsuse tooniga. Lõppmaitse oleks suisa kirsine, kui ta poleks nii leivane :) Järelmekk krõbiseb kuivapoolselt ja süsiselt, meenutades lõkke kohal kõrvetatud šokolaadiküpsist.

Raske kehaga, ülekarboniseeritud paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-magusakas-mõrkjas-vürtsika buketiga Rämmedapoolne rüübe. Veidi liiga palju kõrvetatud linnaseid ja väga liiga palju süsihappegaasi. Ehk nii umbes aasta pärast on see mustasilmne Mariana taltunum ning siis teeks tall uuesti pai. 
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment