Thursday, October 22, 2015

Hel & Verdoemenis Bruichladdich BA


Hel & Verdoemenis Bruichladdich BA (de Molen, Holland) pdl 0,33 l. alc 11,0%vol. Ratebeeri liigimääratlus: "imperial stout" ja hinnang 99 punkti!!!

Tootjainfo: "Indigrients: water, barley malts (pils, caramel, chocolate, roasted, brown), bitter hops (saaz, columbus), top fermenting yeast.
102 EBU"

Väike lihtne pudel, tehnilisena mõjuv sildikujundus. Vähem kui sentimeetrine tumepruun vahukiht kaob kirmeks, kuid jääb siis sellisena püsima. Õlle värvus - no mõistagi jäägitumust.

Aroom. Jeeeeebus. Turbaväljal olete olnud? Sellisel, mida trubakombain on värskelt lõiganud ning päikese käes niiskelt kuumav pruun pinnas lõhna kui hull. No vat selline lõhn ongi siin klaasis. Ja siis veel karamell ja kakao ja turvas. Kohvi ja turvas. Karamellturvas.

Esmamekk on väggga raske ja mõrkjas-vürtsikas. Keeleots, mu keeleots, mida kõik sa oled tajunud ja talunud. Kuid seekord oled sa vist asjadega rahul? Kakaokreem ja tume rumm. Pole paha, mis?

Keskmaitse. Uhhhhh. Et siis ma nüüd joon turvast? Niisket ja nätsket turvast, millest saab briketti ja viskit ja õlut?

Lõppmaitse. Oleks ma seda ennem teadnud, et turvas niiiiiiiii hästi maitsnud, poleks ma briketiküttest küll loobunud! Hapukas-magusakas. täidlane ja keeleservi väristav tumemustjastummine. Pehme ja jõmakas. Raske raisk, aga samas niiiiiiiiii lummav oma sõbraliku naeratausega. Huvitav miks mulle praegu Baruto meelde tuli?

Järelmekk. Eeee. Sellised asja ei ole seaduslikud. Kui miski on liiga hea, siis ta peab olema vähemalt amoraalne või muul moel pahakspandav. Džiizözkraist, ma poleks iial arvanud, et hakkan turbaliköörist lugu pidama.

Üleelusuurune Megarüübe. MEGA, saite aru? Vihjega kosmilisele. Turbaliköör forever! Tervitused Barutole ja turbakombainidele. Gambrinus läheb kuuri alla vaatama, kas on veel veidi briketti alles. Väärtuslik värk, tuleb välja.
---------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment