Monday, August 7, 2017

Allikas


Allikas (Pühaste, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,0 %vol. Ratebeer ei tunne veel seda jooki. Tootja enda liigimääratlus sildil: "IPA"

Tootjainfo: "Puuviljadest pakatav ja mahlane New England IPA. Pruulitud El Dorado, Enigma ja Ekuanot humalatega.
IBU 45"

Väike lihtne pudel, sildil metsapiiga. Sõrmepaksune valge vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - tihkelt udune tuhmkollane. 

Aroom. Krebenskis küll. Kes mulle greibiviilaka ninna lükkas? Ja Magus Apelsin. Kolm Tilka Apelsinimahla Otse Ajju :) Noh ja nagu sellest vähe oleks, siis veel aprikoose kah nii sületäiejagu. 

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-mahlane. Keskmaitse ... peeeehmeeeee ... pehme apelsinine pai ühtepidi üle keele loksumas ja veidi mõrkjam greibine tagasi liikumas. Lõppmaitses mänglevad kumkvaadikutsikad ja vürtsmandariini-lapsukesed omavahel vürtsikaid mänge, ajades teineteise saba taga ja pildudes peotäite kaupa vürtsiteri ja aniisihelbekesi, jättes endast maha valge pipra ja päikesetõusu karge õhetuse. Järelmekk viskab mandariinimahlasel järvel lupsu, ajades häguses joogis mullikesi ja pomisedes midagi omaette troopilisest paradiisist, kuhu need pruulmeistrid kunagi satuvad.

MegaMahlane. SuperVärske. Õlu kui reis troopikasaarele ja tagasi. Kui klaas tühi ja reis läbi, siis ootad juba uut. Ilmselt üks mahlasemaid, mulisevamaid ja blumpsuvamaid IPA'sid, mis vana Gambrinuse keelele sattunud!

No comments:

Post a Comment