Monday, August 21, 2017

Eksperimentaal VIII


Eksperimentaal VIII (Purtse, Eesti) pdl 0,33 l. alc 4,3 %vol. Ratebeer ei tunne veel seda rüübet

Tootjainfo: "Rabarberi-sidruni sour"


Pudel on näotu. See tähendab et silditu. Niipalju kui ma aru sain, saab uus kraam vähemalt esialgu vaid vaadist saada olema. Erkvalge sõrmepaksune vahukiht on mõõduka püsivusega. Õlle värvus - hämuselt helekollane. 

Aroom kõditab juba meetripealt nina säutsuva värskusega. Varajane linnupesa majaräästas, soe suvetuul ja kerge vihmasabin ... hele ja kerge ja õnnis on see päevaalgus, kas pole? Sidrun, sidrunhein ja sidrunväändik on omavahel pesa teinud!

Esmamekk. Jiiihaaaa! Hapu! Aga see pole kolehapu, vaid siuke nunnuhapu! Keskmaitse ... rabarberimorrs hapuoblikatega! C-vitamiini aastane laks esimese sõõmuga käes :) Lõppmaitses naeratab hapust pesast veidi magusakam sidrunibezee, krõbistades erkvalge koorikuga ja jättes endast maha jänesekapsa jalajälgi. Järelmekk pehmeneb veelgi, hapusus väsib veidi esmasest kilkavast-ülevoolavast-ülemeelikust kutsikarõõmust ning keerab end asjalikult su süles rõngasse, teatades et tema jääb nüüd siia ning sinul pole muud teha kui rõõmsalt ohates see soe ja pehme koormake endasse võtta.

Keskmisest kergema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, HAPU-hapukas-magusakas-hapukas-mõrkjas-hapuka buketiga ÜBERTASANDI RÜÜBE! Varahommikune värskus istub selles klaasis, varbad sidrunmärjad ja hambus rabarberivars. 
---------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment