Tuesday, August 29, 2017

Sour Head Ginger


Sour Head Ginger (Cool Head, Soome) prk 0,33 l. alc 4,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Berliner Weisse" ja hinnang 34 punkti.

Tootjainfo: "Sour beer with a huge dose of fresh ginger. Not your usual ginger beer, nicely dry and sour!"

Väike purk, sildil pruulikoja tunnus-kräsupea. Valge hõre vaht täidab kolmandiku klaasist, kuid kaob kiirel kohinal. Õlle värvus - õrna hämuga heledapoolne kollane. Ingver torkab oma muhklikud sõrmed juba kaugelt ninna, lähemalt nuuskides on see vürtsikas-magusakas kõditus juba päris tugev, ehkki meenutab pigem mingit ingverlimpsi kui õlut.

Esmamekk on kerge kehaga ja krõpsakalt ning üllatavalt hapukas. Üllatavalt selles mõttes, et lõhn lubas mingit magusat limpsi, kuid siin on siiski berliiner weisse. Keskmaitses saabub kohalik korralik ingverilitakas, lüües kõik maitsenäsakesed komandörihäälega "joondu-valvel-ingverile vaat!" Lõppmaitses tuleb esile - jällegi üllatuslikult - mõrkjas element ... hmm ei ingver ega berliner ju ei paku seda?! Järelmekk õhetab kaua ja korralikult, seletades kaude ka eelmist mõrkjat momenti - ingverit on lihtsalt nii palju, et keel ei suutnud seda teistmoodi tajuda.

Kerge kehaga, vähekarboniseerunud paletiga, hapukas-vürtsikas-mõrkjas-vürtsikas-hapukas-vürtsika buketiga omamoodi ülevõllikas. Ingverilaks on ikka üsna vägev, hõõgumise ääre peal, mattes enda alla üsna otsustavalt kõik muu. Kui sulle ingver meeldib, proovi kindlasti järgi, kui ei meeldi, ära lähene isegi poole meetri peale! Sushiampsude vahele võiks olla päris vahva lonksata.
--------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment