Friday, August 4, 2017

Päevitus

Päevitus (Rotiküla, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6 %vol. Liigimääratlus: tume nisuõlu

Tootjainfo: "Linnased: nisulinnas, Munich  2, Pilsner, Carawheat, Carared, Caramunich, Carafa, röst-nisu. Humalad: Perle, Hersbrucker. Pärm WB-06."

Väike lihtne pudel, sildil tõmmu irvitav päike. Hallika varjundiga vaht täidab 2/3 klaasist ja püsib vägagi korralikult. Õlle värvus - kirkalt tumedapoolselt pruun. Aroom on õrnalt hapukas, kerge röstise vinega.

Esmamekk on keskmise kehaga ja leebelt mõrkjas-magusakas. Keskmaitse muutub intensiivsemaks, nisuõllele omane banaanine toon ronib röstise peatelje tagant ettevaatlikult välja. Lõppmaitse hapukas-biskviitjas pehmus meenutab banaanikeeksi koorikut või banaani-pannkooki. Järelmekk jääb pehme hapuka padjana keelepärale lösutama, vaadates kissis silmil merele, lugedes purjeid ja pilvi.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja sametja paletiga, mõrkjas-magsuakas-hapukas-vürtsikas-magusakas-hapuka buketiga VÄGA HEA tasandi rüübe. Tumedad nisuõlled on selles mõttes ühed pretensioonikad tegelased, et tagada nisulinnase enda mõnusa maitse äratuntavust on keeruline. Siin on see üsna hästi välja tulnud. Järgmiseks soovitan minna samm edasi ja teha tumedat nisubokki!
-------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment