Sunday, August 20, 2017

Barrica #25


Barrica #25 (Edge / BIIR, Hispaania) pdl 0,33 l. alc 10,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Imperial Stout" ja hinnang 98 punkt!!

Tootjainfo: "Collaborating with our Spanish micro-roaster Don Gallo Roaster we selected a Colombian bean grown in Brazil for its rich and nutty flavor. One year in Buffalo Trace Bourbon barrels gives warm vanilla and coconut notes to this Imperial Stout."

Väike lihtne pudel, puidusel sildil kohvioad. Pruun vaht täidab poole klaasist ja püsib väga kaua. Õlle värvus - mõistagi must.

Aroomis matab esimese hooga hapukas kohvilõhn kõik enda alla, aegamisi aga ilmub selle alt nii kuivatatud kirsse kui ka magusamaid küpseid kreeke.

Esmamekk ... ooo see on mõnusalt raske ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitses rullub laiali pähklitest ja rosinatest kootud paks soe pleed, millele on tikitud kohviuba ja vanillikaun ... sa keerad end sellesse pleedi ja tõmbad end hilissuviselt jahenevas aiatoolis kerra, vaatad küünlatuld ja vajud mõttesse. 

Lõppmaitse tonksab sind sõbralikult, küsides et kas soovid veel tilgakese kohvilikööri või eelistad hoopis ploominalivkat ... loeb siis su soovi silmadest ja kallab mõlemat. Ühte klaasi. Suuresõõmulisse klaasi. Ja ulatab selle vaikse naeratusega, ümisedes omaette "kui on meri hülgehall"

Järelmaitse ajal pigem aimad kui näed, et tooli all askeldab siil, kelle okastes särab kohvine kuu, hambus on röstitud kookos ja tagataskus kirsišokolaad. On see nüüd unes või ilmsi, kuid sinu uinuv mõistus registreerib toimuva normaalseks, nagu ka õuemuru viimast korda niitva aiapäkapiku.

Raske kehaga, õlise paletiga, mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-magusakas-hapukas-magusaka buketiga MegaTasandi rüübe! No vaata kui sa ikka võtad kvaliteetse imp-stoudi ja paned ta vaati laagerduma, siis 99% tõenäosusega on tulemus MEGA ... nagu ka praegu tõdeda saab.
-----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment