Wednesday, August 9, 2017

Tank 7 Farmhouse Ale


Tank 7 Farmhouse Ale (Boulevard, USA) pdl 0,33 l. alc 8,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Saison" ja hinnang 98 punkti!!

Tootjainfo: "Most breweries have at least one piece of equipment that’s just a bit persnickity. Here at Boulevard it’s fermenter number seven, the black sheep of our cellar family. Ironically, when our brewers were developing variations on a traditional Belgian-style farmhouse ale, the perfect combination of elements came together in that very vessel. You could call it fate, but they called it Tank 7, and so it is. Beginning with a flavorful surge of fruity aromatics and hoppy, grapefruit notes (Amarillo hops), this complex, straw-colored ale finishes long, dry and spicy."

Valge vaht täidab 2/3 klaasist ning püsib ülikaua, muutudes küll hõredamaks, kuid jäädes sama kõrguselt kestma ootamatu visadusega. Õlle värvus - uduselt helekollane. 

Aroom on tasane ja malbe nagu hea lastetoaga neiuke. Hääästi vaikselt hakkad tundma magusat puuviljast nooti, milles seguneb konservpirn ja värske virsik. Siis lisandub aegamisi ning sind ettevaatlik-kelmikalt ripsmete vahelt piieldes vürtsikamat poolt, mis paneb su südame sulama ja palged naeratama. Nii istudki veidi totralt muheledes omaette, nina klaasis :)

Esmamekk on keskmisest suti raskema kehaga ja magusakas-vürtsikas. Keskmaitses vürtsikas pool võimendub kirka ja sooja õhetuseni su keelel ja põskedel ... päike soojendab sügist verandat, kus sa oled seni raamatut lugedes istunud, kattes jalad kerge pleediga. Nüüd lükkad sa katte kõrvale ja isegi sokid jalgadelt, et nautida taas kord sooje põrandalaudu.

Lõppmaitse mõrkjas-hapukas puuviljasus teeb sulle selgeks, et sügiselgi jääb su hing ihkama kevadisi kirkaid kargeid hommikuid ja kesksuviseid esimesi tikrimarju. Järelmekk paneb magusalt õhkama ... vürtsid on need mis elule värvi annavad, olgu siis toidus, õlles või mälestustes. Ja kui mõni piiga sulle veel naeratab, siis lööb sellest kõik särama. 

Keskmisest kriips raskema kehaga, tugevalt karboniseerunud paletiga, magusakas-vürtsikas-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-magusaka buketiga ÜBERtasandi rüübe. Kui sulle saisonid meeldivad - ja vanale Gambrinusele nad VÄGA meeldivad - siis seesinane klaasitäis paneb su silmad särama. Ohjahh, seda kraami võiks alati kastike kodus varuks olla.
-----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment