Friday, February 21, 2020

Jeriko Wild Ale


Jeriko Wild Ale (Mallakosken, Soome) pdl 0,33 l. Alc 5,6 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Sour / Wild Beer" ja hinnang 29 punkti. Untappd ütleb: "Sour - Other" ja 3,21 punkti

Tootjainfo: "Wild ale with yeast collected from our Mallaskoski river side in July 2018. Malts: Pils, Wheat, hops: Saaz
IBU 9"

Väike õlakas pudel, elegantne juugendlik rohe-kuldne sildikujundus. Vakge vaht täidab 2/3 klaasist ja püsib mõnda aega. Õlle värvus - kirkalt helekuldne. 

Aroom - see on ju värskus ise! Mõõdukalt hapukas, kirka sädeleva allikavee ... või külma kaevuvee hõnguga, marjane ja tiba käärinud. Käärinud kasemahl, millesse on veidikese leiba lisatud?

Esmamekk on kerge kehaga ja hapukas. Keskmaitses hapukus tugevneb, nihkudes kuhugi rabarberi- ja sõstramahla vahele. Lõppmaitse omandab kergelt metalse, magus-hapu tooni, justkui tõmbaks keelega üle lapiku patarei klemmide. Järelmekk meenutab magustatud askorbiintablette ... noh mäletate küll neid väikeseid kollaseid C-vitamiini dražeesid, mida lapsepõlve oleks olnud valmis kasvõi peoga sisse vohmima, kui oleks vaid antud.

Kerge kehaga, nõrgalt karboniseerunud ja kuiva paletiga, hapukas-magusakas-hapu buketiga veider rüübe. Üsna monokroomne kraam, aga samas meeldivalt värskendav.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment