Sunday, February 9, 2020

WRCLW Raspberry Weizenbock


WRCLW Raspberry Weizenbock (Stu Mostów, Poola) pdl 0,5 l. alc 6,3 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Bock - Weizenbock" ja hinnang 83 punkti. Untappd ütleb: "Bock - Weizenbock" ja 3,68 punkti

Tootjainfo (guugeltõlke kaudu): "A full, stronger version of wheat beer. Intense malt aromas - bread, melanoidins, delicate chocolate, combine with spicy-fruity yeast notes. We broke the sweetness with the acidity of pressed raspberry juice.
IBU 20"

Keskmist kasvu pudel, sildil sarjale omaselt mingi kriips-joonis, seekord midagi sakraalset. Kreemikas-roosakas vahukiht täidab üle poole klaasist ja on mõõduka püsivusega. Õlle värvus - tuhm-uduselt punakas-pruun. Aroom - üks ja ainumas vaarikas, ei mitte midagi muud!

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas. Keskmaitses võtab võimust vaarikas, õigemini selle veidi moosine variant. Lõppmaitses on õrnalt tunda ka banaani, kuid sellisel kahvatul-toorevõitu moel. Järlemekk meenutab vaarika pulbrijooki, mida on segatud mingisuguse, üsna suvalise õllega.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, magusakas-hapukas-mõrkjas-hapukas-vürtsika buketiga väga vastuoluline rüübe. Kui hinnata seda ilma mingi eelteadmiseta, siis ütleks, et täiesti OK vaarikaõlu. Kui aga pudelil on kirjas "weizenbock", siis hakkab lihtsalt kahju sellest ilusast ja õilsast joogist, mis on kõige saba ja sarvedega okupeeritud vaarika poolt.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment