Saturday, February 22, 2020

Lopsakad huuled


Lopsakad huuled (Tanker, Eesti) prk 0,44 l. alc 5,5 %vol. Ei RB ega UT ei tunne seda jooki, kuid ühest vihjest saab aru, et see peaks olema jook nimega "Other Memory", aga toda ma pole veel ära kirjeldanud, nii et võrrelda ei oska.

Tootjainfo: "IBU 40"

Keskmist kasvu purk, sildil heegeldatud huuled. Roosa vaht täidab 4/5 klaasist ja püsib kaua, haakudes ka mõnel määral klaasiseintele. Õlle värvus - uduselt roosa. 

Aroom. Oi see on lahe ja mõnus ja köitev! Mustsõstar, punasõstar, kirss, kreek, metsmaasikas ja laim ning veriapelsin on vist esimesed asjad, mis pähe tulevad. Ja misasi on see vürtsikas õhetus, mis paneb ninasõõrmed sädelema ja pressib lausa aevastuse välja?

Esmamekk on keskmise kehaga ja hapu, sõstraselt hapu ja samas veidral kombel veidi kisseljalt sume. Keskmaitse on magus ja vürtsikas ja parkiv ja keelekülgi kudistav ning pööraselt elus! Lõppmaitse - pohla-mustsõstra-aroonia-toortikri segune mahlamöll, mis kergitab iga maitsenäsakese pea uudishimulikult üles, tabamaks omaenda noodikest selles värskusepuhangus. Järelmekk libiseb üle keelepära vahelduvate magusate, mõrkjate ja hapude laienetega, iga laine rääkimas omaette marjast ja lõpuks ka veel vürtsikat juttu.

Keskmisest veidi raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuiva paletiga, hapu-magusakas-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-hapukas-magusaka-vürtsika buketiga ÜBERTASEME RÜÜBE! Väga mänguline, väga värskendav, väga elus!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment