Monday, February 17, 2020

Nemesis 3. Edition


Nemesis 3. Edition (Mallakosken, Soome) pdl 0,33 l. Alc 12,8 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Specialty Grain-Rye/Roggenbier " ja hinnang 78 punkti. Untappd ütleb: "Stout - Russian Imperial" ja 3,6 punkti

Tootjainfo: "The barrel aged version of our Imperial Rye Ale is even more menacing than the original, yet dangerously drinkable. This connoisseur´s choice goes through a minimum of nine months of aging in specially selected cognac barrels before being released…
IBU 45"

Väike õlakas pudel, elegantne must-kuldne sildikujundus. Vähene tuhmkollane vahukiht kaob kiirelt. Õlle värvus - mõningase pruuni peegeldusega must. 

Aroom - konjak on siin dominant, seda kohe kindlasti. Kuid - see pole agressor, vaid kenasti käsikäes õrnalt suitsutatud musta ploomiga liikuv dominant. Raske mustav rukkileib. Ja siis ... piiiikalt ja sügavalt sisse hingates ilmub kuskilt kaugelt lõhnapilti suitsuräim! Naerge palju tahate, aga vaata sellises esmases küpsusastmes suitsuräim, milles suitsu ja mere lõhn millekski adrulaadseks segunevad.

Esmamekk on raske kehaga ja sametine. Ploomisametine. Soe ja pehme ja pai tegema kutsuv. Paljulubav ja kehasoendav.

Keskmaitse - puit, leib ja ploom. Konjakisse kastetud ploom. Nätske kodune must leib, mida on karamellisiirupiga mustemaks ja magusamaks tuunitud. Võimalik et isegi lausa peoga musti rosinaid sinna sisse külvatud.

Lõppmaitse - jaaa, siin muutub konjak veidi teravaks. Aga ainult veidi. Sest vaata, kui sa musta leiba konjakisse kastad, siis kõrvetab ka keelel ikka veidi kauem, kas pole nii?

Järelmekk. Nelk ja kaneel ja kardemon. Kõike veeeeidi liiga palju. See koorem lülitab maitsenäsakesed ellujäämisrežiimile. Konka ja rosinad. Mõrušokolaad.

Rrraske kehaga, vähekarboniseerunud ja õlija paletiga, magusakas-mõrkjas-magusakas-vürtsikas-hapukas-mõrkjas-magusakas-hapukas-magusaka buketiga mitmetine, aga VÄGA HEA TASEME rüübe. Hirmsasti tahaks selle õlle algversiooni proovida. Kui hinnata klaasitäit nagu "imperial stout" (UT liigimääratlus), siis on hinnang pigem keskpärane. Kui aga lähtudes tootja enda hinnagust "imperial rye ale", siis haarab uudishimu rinnust kinni ja küsib, et kas sa saad aru, mis see on ... ja raputab ka ise pead, et ega päris täpselt ei saa küll.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment