Sunday, February 16, 2020

Singel


Singel (Veski, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,0 %vol. RB ei tunne seda jooki. Untappd ütleb: "Wheat Beer - Other" ja hinnang pole välja kujunenud.

Tootjainfo: "Single hop American Pale Wheat with El Dorado
IBU 25"

Väike lihtne pudel, tehniline sildike. Pöidlapaksune valge vahukiht on mõõduka püsivusega. Õlle värvus - hämuselt kollane. Aroom on mõnusalt tsitruseline, jäädes kuhugi mandariinide ja mõruapelsinide vahele.

Esmamekk on keskmise kehaga ja krõpsult mõrkjas või suisa mõru kohe, ehkki selle taga on ka veidi troopilist magusat. Keskmaitse muutub kuivaks ja hapukas-mõrkjaks, ehhki jällegi oleks õigem kasutada otsekohesemaid mõisteid: hapu ja mõru. 

Lõppmaitses hakkab humal juba hammustama, ehkki hapukas mahlasus üritab asja tasakaalustada ... kuid see hapu muutub üsna monokroomselt askorbiiniseks. Järelmekis korraks aimdub pehmemat-puuviljasemat nisu, kuid nüüd värvub kirbelt mõrkjas põhitoon juba kadakakarva roheliseks.

Keskmise kehaga, tugevalt karboniseerunud ja kuiva paletiga, mõru-hapu-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-magusakas-mõrkjas-vürtsika buketiga friigikas. Ülevõlli humalane. Kohe ikka väga ülevõlli. Kahjuks kaob nisuuõlle põhi selle kirbe mõruduse alla üsna jäägitult ära.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment