Saturday, February 22, 2020

Rye River


Rye River (Põhjala, Eesti) pdl 0,33 l. alc 4,5 vol% Ratebeeri liigimääratlus: "Pale Ale - Rye", hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb "Rye Beer" ja 3,34 punkti

Tootjainfo: "A malt forward session style ale brewed with malted and unmalted rye. The rebirth of Rukkirääk in a more sessionable and smoother-creamier format"

Huvi pärast toon siin ära ka lingid Rukkiräägu algsele 6%vol versioonile (2013.a) kui ka hilisemale 5,9 %vol variandile (2014.a)

Väike lihtne pudel, sildil rõõmsatäpiline virr-varr. Pruunakas sõrmepaksune vahukiht on mõõduka püsivusega. Õlle värvus - kirkalt pruunakaspunane. Aroom on üsna selgelt rukkine ja leivane - kergelt hapukas ja röstine.

Esmamekk on kergepoolse kehaga ja hapukas. Keskmaitse on hapukas-magus, karamelline ja pisut pähkline. Lõppmaitses tugevneb lõhnast tuttav röstine noot, muutes maitsepildi leivakooriku sarnaseks. Järelmekk on mõrkjas, tugeva pählise-leivase ja veidi kanarbikuse ning vürtsika vinega.

Keskmisest kergema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, hapukas-magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsika buketiga Hea taseme rüübe. Sobilik õppematerjal, tutvustamaks, kuidas rukkiõlled maitsma peaks ...  ja ühtlasi ka üsna pretensioonitu joogikas, sobides nt ka lõunalauda. Kuna tootja ise teatab, et tegemist on kunagise Rukkiräägu uue ja kergema tulemisega, siis ... noh laias laastus ta ju seda ka on, ehkki toonased versioonid mõjusid ka kõvasti humalasemana.
---
pilt isetehtud
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment