Monday, February 10, 2020

Imperial Extra Double Stout (revisited, vaadist)


Imperial Extra Double Stout (Pühaste / AF Brew, Eesti) pdl 0,33 l. alc 10,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "stout - imperial", hinnang 89 punkti. Untappd ütleb: "Stout - Russian Imperial" ja 4,02 punkti.

Tegu pole omaette kirjeldusega, vaid võrdlusega kolme aasta taguse kirjeldusega pudeldatud versioonist.

Pühaste keldrist kaasa ostetud purk, tehniline sildike. Sõrmepaksune tume vahukiht on tumedam, õhem ja püsimatum kui toonasel versioonil. Aroom on samasugune kohvi-iiriskommi-rumikoogi-kakao segune. 

Maitsepilt on samamoodi üüüüsna sarnane, kõrbemise äärel balansseeriv, peamiselt kakaole rõhuv. Tõsi küll, toonane assotsiatsioon rummikoogiga jääb seekord saavutamata, kuid see-eest on pohlalist hapukust isegi veidi rohkem.

On ainult kiiduväärt, kui kom aastat hiljem suudab väiketootja taastoota peaaegu üks-ühele toonast maitsepilti, see räägib meeskonna meisterlikkusest. Tõsi küll, kas nüüd just "MEGA" ütleks, selles pole kindel ... aga vaata eks tookord sain ma kogemata kirjeldata pikalt pudelis järelküpsenud versiooni ja nüüd on nina ees värske vaadiversioon. Aga no "ÜBER" on see kraam ikkagi!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment