Monday, February 3, 2020

Must Kuld Vanilla Latte


Must Kuld Vanilla Latte (Põhjala, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,5 vol% Ratebeeri liigimääratlus: "Porter - Flavored", hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb "Porter - Coffee" ja 3,92 punkti

Tootjainfo: "A smooth porter, brewed with oats, milk sugar, Tahitian vanilla beans and freshly roasted coffee"

Väike lihtne pudel, sildil läikiv-kortsus ebamäärasus. Sõrmepaksune pruun vahukiht pole püsiv. Õlle värvus - must. Aroomis segunev üsna meeldiv kohv ja mitte nii meeldiv suitsukoni.

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja magus-mõrkjas, mõõdukalt kohvine. Keskmaitses aimdub veidi vanilli ja kõvasti laktoosi, magusus nihkub kuhugi ülemäärase piirimaile. Lõppmaitse omandab hapukama-ploomise noodi, mis muudab suutunnetuse juba vägagi meeldivalt tasakaalustatuks ja isegi mahlaseks. Järelmekk on magus-hapukas, meenutades ploomitäidisega piimašokolaadi koos mandlitega.

Keskmisest suti raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja siidise paletiga, magus-mõrkjas-magus-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-magus-hapuka buketiga Väga hea taseme rüübe. Kui poleks seda lõhnas luuravat konituhka, siis kiidaks ilmselt enamgi. Kurjama kergelt joodav!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment