Sunday, November 26, 2023

Anderson's - Applehoff Cherry Brandy BA

Applehoff Cherry Brandy BA (Anderson's, Eesti) pdl 0,33 l. alc 10,0 %vol. Ratebeer ei tunne veel seda jooki. Untappd liigimääratlus: "Sour - Fruited" ja hinnang 4,07.

Tootjainfo: "Sour Ale with Apples and Cinnamon. Barrel aged in Cherry Brandy barrels with fresh Cherries"

Väike lihtne pudel vahakaela ja retroliku täpikujundusega, seekord punasem kui muidu. Roosa vah täidab ligi pool klaasi ja püsib mõõdukalt. Aroomis segunevad magus-mõrkjas kaneel ja kuiv-hapu metskirss

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja jämehapu. Keskmaitse - kuiv, hapu, veidi kaneeline, kergelt mõrkjas. Lõppmaitse - mõru-hapu, tajutavalt kange, kuiv ja kergelt keelekülgi kuivatav. Järelmekk - järjest kuivem, veidi aroonialik, kuivatatud aedmaasikad ja külmkuivatatud kultuurmustikad.

Ülevõllikas. Hapud vaadihoidised on midagi, mis iga kord panevad kulme kergitama, kuna erinevad 99% muudest vahakaeltest. Kirsibrändiga kokkupuude puudub, sestap ei oska midagi kosta selle mõjust joogile, kuid metskirsilik ja omamoodi agressiivne-kuiv olek on üllatavalt õhukeseks lihvinud seeriale nii omase tugeva kaneelise-ahjuõunase põhitelje, et vaata ja imesta. Igatahes ükskõikseks ei jäta ning see on ju hea!
---
saadaval Gambrinuses
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment