Friday, November 3, 2023

Purtse - Siidisuka Cherry

Siidisuka Cherry (Purtse, Eesti) prk 0,33 l. alc 5,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Stout - Flavored / Pastry", hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd liigimääratlus: "Stout - Milk / Sweet" ja hinnang 2,88 punkti

Tootjainfo: "Siidisuka Cherry is an extremely light and pleasantly drinkable sweet stout, which is brewed with cherries. With its 5.5% strength, it is still very easy to drink and the flavors are not too breathtaking. The aroma is light chocolate and delicate coffee mixed with sweet tiramisu. The taste is mainly cherry and delicate coffee and sweet milk chocolate, because lactose is used in the beer. It goes perfectly with various desserts, but can also be consumed as a drinking beer. We recommend serving it chilled and in a large open glass, then the aroma can be felt even better."

Väike purk, harilikule Siidisuka sildile on lisandunud kirsid. Pruun pöidlapaksune vahukiht püsib vägagi kaua. Õlle värvus - kirkalt sünkpunane.

Aroom - kirsikontsentraat! Sihuke konkreetne kontsentraat, et ehita sellest või seinu. Ja kirsikividest siin sees võib trummipulki treida ning traati tõmmata!

Esmamekk on kerge kehaga ja hapukas-mõrkjas. Keskmaitse muutub veidi magusamaks ja kohvisemaks, kuid hapu-mõru kirsikiviga segatud kirsimahl jääb dominandiks. Lõppmaitse - aroonialiku parkivusega, veidi sirunväändikku meenutava kuiva hapuga kohvijook. Järelmekk - külmkuivatatud mustad sõstrad, kirsišokolaad ja kuiv kakao.

Kerge kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuiva paletiga, hapukas-mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkjas-hapuka buketiga HEA taseme rüübe. Tõsi küll, kirsid on ära söönud nii keha kui ka ootuspärase magususe ning isegi staudi röstisuse, kuid sellel joogil on vähemalt selge arusaam sellest, mis ta olla tahab ning omapärase kirsõllena on ta selge müügisõnumiga
---
saadaval Gambrinuses
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment