Saturday, June 29, 2024

Pühaste - Vurr

Vurr (Pühaste, Eesti) prk 0,33 l. alc 8,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IIPA DIPA - Imperial / Double Hazy (NEIPA)" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd liigimääratlus: "IPA - Imperial / Double New England / Hazy" ja hinnang 3,84 punkti

Tootjainfo: "A double IPA brewed with experimental hop varieties w/ HBC 586, HBC 650, HBC 638 and Citra"

Väike purk, sildikujunduses miskipäras aukohal kass. Valge vaht täidab alla poole klaasist ja püsib vähekese. Õlle värvus - uduselt kergkuldne. Aroom on huvitav segu urinaariumist, lehtpuu saepurust ja seedrivaigust.

Esmamekk on keskmisest tiba raskema kehaga ja hapukas-mõrkjas. Keskmaitse - veider segu magusast, humalahammustusest ja hapukast seedriaigust. Lõppmaitse - mõrkjas-hapu, kribelev ja sügelev torklev ja põrklev, veidi ärritav ja samas nii meeldivalt värske ... mädarõikalehelik? Järelmekk - kentsakas, justkui oleks maasikamünt, meliss ja raudrohi koos läbi blendri lastud ja apelsinimahlaga tembitud.

Friiko-diipo. Jah, topelt-IPAna ... sellises NEIPAlikus võtmes on ju veenev. Kuid kentsakaid herbaalseid-vürtsikaid-eeterlikke elemente, mis panevad kukalt sügama on niivõrd palju, et see kraam tuleb ÜBERiks tunnistada! Sest teistsugusus on mõnikord väärtus omaette.
---
saadaval Gambrinuses
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment