Monday, July 1, 2024

Õllenaut - Nisu

Nisu (Õllenaut, Eesti) prk 0,5 l. alc 4,9 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Wheat Ale", hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd liigimääratlus: "Wheat Beer - Witbier / Blanche" ja hinnang 3,11 punkti

Tootjainfo: "Õllenaut Nisu on kergelt vürtsikas ja banaanine belgia stiilis nisuõlu. Sobib suurepäraselt suitsukala, värske salati ja valgehallitusjuustuga."

Keskmist kasvu purk, minimalistlik stiilne kujundus. Valge vaht täidab alla poole klaasist, olles tihe ja püsiv. Õlle värvus - hämuselt kollane. Aroom on meeldivalt ja leebelt magus-hapukas ning selgelt nisune.

Esmamekk on keskmisest kergema või koguni kerge kehaga ja hapu-mõrkjas. Keskmaitse - magus-hapu, toorevõitu banaani kuivusega. Lõppmaitse - vürtikas, mõrkjas, koriandrine. Järelmekk - hapukas-eeterlik, mõrkjas ja samas pehmelt nisune.

Keskmisest veidi kergema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, hapukas-mõrkjas-magus-hapu-vürtsikas-mõrkjas-hapukas-mõrkja buketiga VÄGA hea taseme rüübe. Üsna puhas belgia stiilis nisukas, millel maitsenüansid kõik kenasti paigas ... ja siis loed purgilt "klassikaline eesti nisuõlu". Ahahh. Eksole. Mida oinast see tähendab? Järgmiseks "klassikaline eesti saison", onju? :)
---
saadaval Gambrinuses
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment