Monday, July 15, 2024

Nöösker - Ingvar

Ingvar (Nöösker, Eesti) prk 0,33 l. alc 8,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Mead" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Mead - Session / Short" ja hinnang 3,63 punkti

Tootjainfo: "Mõdu ingveri ja sidruniga
Kujutle Ingvarit kui oma vaimukat sõpra, sellist, kes ilmub kohale oma värskendava säraga. Ingver ja sidrun põues. Selline see mõdu ongi, kihisev vestlus sellise tüübiga."

Väike purk, kalberoheline kujundus. Vähene vahukiht kaob hetkega. Joogi värvus - kirkalt kalbe. Aroomis kipub ingver veidi tolmuselt domineerima, kuid ka mõdu enda hapukas foon on selle taga tuntav.

Esmamekk on keskmisest kergema kehaga ja sirtsuvalt-säutsuvalt hapu. Keskmaitse - kuiv, hapu, vürtsikas, mõrkjas ja silmi vidutav. Lõppmaitse - sidrunikoore aromaatsed-eeterlikud õlid sobivad oivaliselt ingveri tolmuse sooja torkivuse juurde. Järelmekk - kuiv, mõrkjas-magus, eelkõige mõistagi hapu ... ja siiiiiiis hakkab ennast vaikselt üles ehitama ingverisoojuse väravatornike, mis tõstab süveneva kuivuse lipu selle kentsaka kindluse kohale.

Friigikas-ülevõllikas-maitsepommikas. Raudselt ja sertifitseerimatult tervislik! Sest no mesi, ingver ja sidrun! Aga oi ei maksa minna seda torkima esmatutvuseks mõduga, sest see on üks äge-tore-lahe-väärakas tuletis. Pai pruulmeister, tee nüüd oma püsivalikusse üks lihtmõdu kah, et oleks mida näidata õppevahendina kõigi nende muude toredate nipstükkide kõrvale, onju-eksju!
---
saadaval Gambrinuses
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment