Monday, July 1, 2024

Mallaskoski - Hazy Horizon NEIPA

Hazy Horizon NEIPA (Mallakoski, Soome) prk 0,44 l. Alc 5,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA - Hazy (NEIPA)" ja hinnang pole veel älja kujunenud. Untappd liigimääratlus: "IPA - New England / Hazy" ja 3,42 punkti

Tootjainfo (guugeltõlke kaudu): "Look to the horizon and clear your mind with this hazy, fruity and low-bitter New England India Pale Ale from the expanse.
IBU 30"

Keskmist kasvu purk, rohelaineline kujundus. Erkvalge vaht täidab üle poole klaasist ja on küll hõre, kuid üsna püsiv. Õlle värvus - mudruselt kollane. Aroom - oi kui meeldivalt tsitruseline, lausa laimine! Värske ja mõrkjas ja karge-hapukas.

Esmamekk on keskmise kehaga ja hapukas-mõrjas. Keskmaitse muutub kõvasti mõrumaks, apelsinikoore siseosa meenutavamaks. Lõppmaitses lisandub siia veidi mandlilikku magusust ja tasakaalu. Järelmekk tõmbab aga vesisemaks ja kuivaks ning mõruks, pomelo sarnaseks.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuiva paletiga, hapukas-mõru-magusakas-mõru-hapukas-mõrkja buketiga VÄGA hea taseme rüübe. Olles välimuselt küll mudru-NEIPA, on ta maitseomadused pigem korraliku AIPA piirimail ja sellisena väga värskendav
---
saadaval Gambrinuses
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment