Sunday, June 18, 2017

50 States of Freedom


50 States of Freedom (Brewski, Rootsi) pdl 0,33 l. alc 4,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Berliner Weisse", hinnang 87 punkti.

Tootjainfo : "Farmhouse Lime Berliner"

Väike totsakas pudel, sildil tähelipu taustal hiidpaks valgepeakotkas, laimiratas noka vahel. Erkvalge sõrmepaksune vahukiht on mõõduka püsivusega. Õlle värvus - hägusalt ja lahjalt valkjaskollane.

Aroom. Oi see on mõnus. Kerge, jah seda küll, lausa väga kerge. Aga ehedalt laimine, meelivalutavalt kirgas ja puhas, hapukas, valus-varahommikune ... nii vara et hommik pole veel alanudki ja päikesekuma alles aimdub kahkjate pilvede aras kumas.

Esmamekk on kerge kehaga ja kilkavalt hapu! Oisapüss, kui mõnusalt kirkalt ja külmalt hapu, hommikune kaste paljastel varvastel on kukepea võrreldes selle värskuselaksuga. Keskmaitse ... jpppiiikaiiijjeeee! Hapu omandab uue mõõtme, lüües su silmad pärani, selja sirgeks ja naeratuse veidi jahmunuks. 

Lõppmaitses hapu pool veidi taandub, selle kõrvale kerkib laimikoore mõrkjust, keeleküljed rulluvad vaikselt kokku, lehvitades alistumise märgiks kõrvu. Järelmaitse mängib korraks magusaka noodikesega nagu kass seni veel elusa hiirega, kuid siis neelatakse magus kriipsuke alla ja keelepära pargib laimi- ja sidrunimahla segu.

Mega, kas teate, see asi on mega! Kujutate ette, juba teist korda annab vana Gambrinus "mega" määratluse kergele, suisa vesisepoolsele hapule joogile. No aga kurjam küll, see lööb ju emotsioonid üsna lakke. MAHLAPOMMMMMM ... KABUMMMM!
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment