Tuesday, June 6, 2017

Spreeporter Imperial


Spreeporter Imperial (Fräulein, Saksa) pdl 0,33 l. alc 8,1 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Imperial Porter" ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Rye, wheat, rye, oat malts
Cold? Then warm up with the SPREEPORTER IMPERIAL from Fraulein Brauer. Tastes of dark chocolate and blueberries, embedded in slim 8.1%"

Väike lihtne pudel, sildil talvine ja tätoveeritud käsivarrega tibin. Tumekollane vaht täidab 2/3 klaasist ja püsib väga kaua. Õlle värvus - tuhmilt pruunakaspunane. Aroom on magusakas, pähkline ja soome rukki-näkileiba meenutav.

Esmamekk on keskmisest suts raskema kehaga ja mõrkjas. Keskmaitse nihkub algselt üsna tugevalt mõrkjuselt ära veidi magusamale poolele, meenutades röstleiba ja sarapuupähkleid. Lõppmaitse on hapukama noodiga, kodus üleröstitud ja veel jahvatamata kohviubade taoline. Järelmaitse on veidi tolmunud, ahjus küpsenud rukkileiva alt pudisenud hallika leivatolmu taoline, samal ajal pääseb aga mõjule ka mõnus vürtsikas pool.

Keskmisest veidi raskema kehaga, tugevalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsika buketiga VÄGA HEA taseme rüübe. Mõnusalt röstine ja üldse tubli ... aga imperial porteri kohta jääb keha väheks, mis on eriti kummaline võttes arvesse mis linnaseid siia kõik uhatud on.
----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment