Wednesday, June 14, 2017

Lime Gose


Lime Gose (Pühaste, Eesti) pdl 0,33 l. alc 3,8 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Grodziskie/Gose/Lichtenhainer" ka hinnang on 57 punkti

Tootjainfo: "Gose brewed with Himalayan salt and lime peel."

Väike lihtne pudel, sildil luminentseeruv klaasike, mis silmitseb ööliblikaid. Vähene erkvalge vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt tumedapoolne kollane. 

Aroom - oi see paneb naeratama! Nagu noor eblakas tütarlaps keksiks mööda tänavat vastu, kõrvaklapid peas ja rütm jalgades, sissepoole pööratud õnnis naeratus ja roheline kleidike panevad kogu tänavat talle järele vaatama ja rahulolevalt ohkama - noorus on ikka ilus aeg! Magusakas-mahlakas-soolakas-hapukas, sirisevalt sire ja mulisevalt mahlane.

Esmamekk on kerge kehakesega ja leebelt hapukas. Keskmaitse ... mõnnnnna ... keelel kihiseb laimine värskus ja õõõõrn soolakas kargus. Lõppmaitses avaneb väikene mõrkjas momendike, kuid see sobitub üldise ürgvärskusega otse riivatult hästi. Järemekk ... laimilimonaad merevee pritsmetega! Taevake kui värske ja karge ja mõnus.

Kerge kehaga, mõõdukal karboniseerunud ja kuiva paletiga, hapukas-soolakas-magsukas-hapukas-vürtsikas-mõrkja buketiga Megatasandi rüübe! Klaasitäis suvist varahommikut mererannas. Noh otse mõistagi tahaks vana Gambrinus sellele kõigele veel vinti peale keeraata, et ikka haput rohkem ja soola rohkem, aga olgu peale ... normaalsed inimesed peavad ka midagi juua saama. MegaIdeaalne suvejook! Ampsakas guakamolet ja lonks seda jooki ... mmmmmm
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment